top of page
CENTER-INSULA-IVANA-VUSILOVIĆ_.png

Ivana Vusilović
Univerzitetna diplomirana psihologinja

Spoznajmo se

CENTER INSULA sem ustanovila Ivana Vusilović, univerzitetna diplomirana psihologinja. Po več kot desetletju dela v javnem sistemu šolstva in zdravstva sem se odločila, da ustvarim prostor, kjer lahko nudim edinstveno kombinacijo pristopov za vzpostavljanje posameznikovega psihičnega in telesnega ravnovesja.

 

Veseli me delo z ljudmi, ki so pripravljeni spremeniti svoje nefunkcionalne vzorce delovanja v smeri večje moči in avtentičnosti. Verjamem, da naše ravnovesje podpirajo telesni, mentalni, čustveni, socialni in duhovni stebri, zato ta model uporabljam pri delu s klienti, da jih opolnomočim in opremim s funkcionalnimi navadami ter praktičnimi rutinami, saj tako lahko ponovno odkrijejo svoje potenciale in zažarijo.

Skozi številna leta praktičnih izkušenj in kontinuiranega strokovnega izobraževanja sem pridobila mnoga znanja, ki izvirajo iz vedenjsko-kognitivne terapije, čuječnosti, terapije sprejemanja in predanosti (ACT), Somatic experiencing-a, biofeedback-a, terapevtske joge in joge obraza, meditacije in dihalnih tehnik, ki jih uporabljam pri delu z otroki in odraslimi. Na podlagi klientovih potreb in izzivov izberem ustrezno kombinacijo tehnik in pristopov ter jo implementiram v individualiziran načrt obravnave. Vsaka oseba je edinstvena celota in zato je tudi vsak načrt obravnave prilagojen posamezni osebi. Vedno delam v enakovrednem sodelovanju s klientom, da lahko doseževa največjo skladnost za podporo njegovega zdravja in rasti.

Veliko časa posvečam raziskovanju psihonevroendokrinologije, psihonevroimunologije, epigenetike, kvantne biologije,

»biohacking-a«, nutricionizma in aromaterapije. Nenehno raziskujem številne načine, kako lahko rastem kot oseba in kot terapevtka.

Če vas zanima skok v podrobnosti o meni, mojem izobraževanju in delovnih izkušnjah, je tukaj odskočna deska.

Rodila sem se leta 1981 v Ljubljani. Odraščala sem v multikulturni betonski džungli največjega ljubljanskega naselja. To je bilo odlično okolje za opazovanje medosebnih razlik, ki me je privlačilo že od malih nog. Že v vrtcu se je moj um začel spraševati, zakaj smo otroci med seboj tako različni, zakaj nekateri otroci jočejo, ko pridejo v vrtec, drugi pa so nasmejani, zakaj se nekateri otroci z lahkoto vržejo vzgojiteljici v objem, drugi pa so do nje zadržani …

Radovednost, nenehna želja po raziskovanju človeške psihe in iskanje odgovorov so me pripeljali do študija psihologije. Leta 2006 sem diplomirala iz psihologije na Univerzi v Ljubljani, nato pa sem bila več kot desetletje zaposlena v slovenskem javnem sistemu, večinoma na področju zdravstva in šolstva, od tega 8 let v Zdravstvenem domu Brežice. Pridobila sem številne in raznovrstne praktične izkušnje pri delu z otroki in odraslimi, tako iz preventivnega kot kurativnega področja.

Leta 2021 sem zaključila večletno, tristopenjsko izobraževanje iz vedenjsko-kognitivne terapije (VKT). Udeležila sem se izobraževanj iz nekaterih pristopov t.im. »tretjega vala VKT« - čuječnosti (mindfulness) in terapije sprejemanja in predanosti (Acceptance and commitment therapy – ACT). Leta 2023 sem po triletnem izobraževanju pridobila naziv Somatic Experiencing Practitioner (praktičarka somatskega doživljanja). Opravila sem tudi trening iz HeartMath programa za zdravstvene strokovnjake. Pridobila sem certifikat za inštruktorico terapevtske joge, pod vodstvom Cheri Clampett in Artura Peal, ter licenco za inštruktorico Tao joge obraza, pod mentorstvom Savine Atai in velikega mojstra Mantaka Chia.

 

Svoj prosti čas rada preživljam v naravi. Obožujem gozd, reke, jezera in morje. Od zgodnjega otroštva dalje me veselita ples in ritem, zato ne mine dan, da ne bi vsaj malo zaplesala, poslušala glasbo ali zaigrala na bobne. Veselje in navdušenje mi prinese tudi stik z živalmi. Nadvse pa cenim trenutke preživete z mojimi družinskimi člani in prijatelji.

Če želite izvedeti še več o meni in mojem delu, me lahko kontaktirate. Vesela bom stika z vami!

bottom of page